Val 2018

Söndagen den 9 september 2018 är det val i Sverige. I Bjuvs kommun svarar valnämnden för att valen genomförs enligt vallagen och att medborgarna har möjlighet att avge sin röst på ett betryggande sätt.

Det är enkelt att rösta. Det finns många ställen att rösta på. 

 Rösta på valdagen i din vallokal
Du röstar i den vallokal som du tillhör. Adressen finns på ditt röstkort. Valdagen är den 9 september. När du röstar i din vallokal behöver du bara kunna legitimera dig, till exempel med ett id-kort.

Mer om att rösta i din vallokal på valdagen

Rösta före valdagen
Du röstar i en lokal för förtidsröstning var som helst i landet. Förtidsröstningen startar den 22 augusti. När du förtidsröstar behöver du bara ta med dig ditt röstkort och kunna legitimera dig, till exempel med ett id-kort.

Mer om att rösta i förtid

Rösta från utlandet
Du kan rösta före valdagen med brev eller på någon av de ambassader och konsulat som har röstmottagning.

Hjälp att rösta – rösta med bud
Om du på grund av hög ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en vallokal kan du rösta med bud. Du kan även förtidsrösta med bud. Din make eller maka, sambo eller barn eller andra i din familj kan vara bud.

Om du inte känner någon som kan vara bud åt dig kontaktar du din kommun.

För att rösta med bud behöver du beställa ett särskilt material.

Mer om hjälp vid röstning

Valen den 9 september 2018 gäller riksdag, kommun och landsting/region (RKL). Vill du veta mer eller har du frågor om valen så hittar du mycket information på Valmyndighetens hemsida (länken öppnas i nytt fönster).

 

Webbredaktör: Susan Elmlund (sed)
Sidan ändrad: 2018-08-16

Kontakt

Valnämnden

Kommunsekreterare Susan Elmlund
Telefon: 042 - 458 50 45

Skicka e-post