Val 2019

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet (EP). I Bjuvs kommun svarar valnämnden för att valen genomförs enligt vallagen och att medborgarna har möjlighet att avge sin röst på ett betryggande sätt.

Det är enkelt att rösta. Det finns många ställen att rösta på. 

 Rösta på valdagen i din vallokal
Du röstar i den vallokal som du tillhör. Adressen finns på ditt röstkort. Valdagen är den 26 maj. När du röstar i din vallokal behöver du bara kunna legitimera dig, till exempel med ett id-kort.


Rösta före valdagen

Du röstar i en lokal för förtidsröstning var som helst i landet. Förtidsröstningen startar den 8 maj. När du förtidsröstar behöver du bara ta med dig ditt röstkort och kunna legitimera dig, till exempel med ett id-kort.

 

Rösta från utlandet
Du kan rösta före valdagen med brev eller på någon av de ambassader och konsulat som har röstmottagning.

Hjälp att rösta – rösta med bud
Om du på grund av hög ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en vallokal kan du rösta med bud. Du kan även förtidsrösta med bud. Din make eller maka, sambo eller barn eller andra i din familj kan vara bud.

Om du inte känner någon som kan vara bud åt dig kontaktar du din kommun.

För att rösta med bud behöver du beställa ett särskilt material.

 

Valen den 26 maj 2019 gäller Europaparlamentet (EP). Vill du läsa om Europaparlamentet och valet i maj så finns mycket information på riksdagens hemsida Sveriges riksdag EU-valet 2019 (öppnas i nytt fönster)

 

Webbredaktör: Susan Elmlund (sed)
Sidan ändrad: 2019-02-21

Kontakt

Valnämnden

Kommunsekreterare Susan Elmlund
Telefon: 042 - 458 50 45

Skicka e-post