Bjuvs Ungdomsråd

Är du ung i Bjuvs kommun och vill påverka kommunens arbete?

Är du mellan 11-20 år och vill engagera dig för att förändra och utveckla Bjuvs kommun? Nu kan du gå med i föreningen Bjuvs Ungdomsråd! Du hittar dom på deras facebooksida Bjuvs Ungdomsråd, eller genom att maila bjuvsungdomsrad@outlook.com. Du som är ungdom kan bli aktiv medlem eller stödmedlem, båda alternativen är gratis. Är du över 20 år och vill stötta ungdomarnas arbete finns det möjlighet att bli vuxen stödmedlem, det kostar 50 kronor om året. Anmälningslänk för att bli medlem hittar du genom att klicka här.

Vi i kommunen har ett nära samarbete med föreningen för att erbjuda stöd och rådgivning i frågor som kan förbättra arbetet vi gör för kommunens unga. Inför föreningens första årsmöte skrev Helsingborgs Dagblad en artikel om ungdomsrådet och samarbetet, den kan du läsa på deras hemsida

Tidigare har kommunen drivit Ungdomsfullmäktige, där ungdomar mellan 10–19 år och som är bosatta eller går i skolan i Bjuvs kommun fick möjlighet att påverka politiska beslut i Bjuvs kommun som handlar om ungdomsfrågor. Ungdomsfullmäktige bestod av cirka 35 ledamöter som valdes genom val i kommunens skolor vartannat år. Frågor som Ungdomsfullmäktige drev var bland annat fler bussturer inom kommunen, samt skateparken som invigdes våren 2015. Som i alla demokratiska processer sker det dock förändringar och utveckling. Ungdomsfullmäktige hade sitt sista möte våren 2017, och istället har kommunens ungdomar organiserat sig på andra sätt, till exempel genom att starta ett eget ungdomsråd. 

Vi i Bjuvs kommun vill alltid uppmana våra unga invånare att engagera sig på olika sätt. Ett sätt kan vara att gå med i Bjuvs Ungdomsråd, men kanske har du ett annat sätt? Har du tankar och idéer som du vill dela med dig av? Hur vill du påverka kommunens arbete? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med dig som vill vara med och utveckla Bjuv! 

Kontakta Ingrid Kling, ingrid.kling@bjuv.se

Webbredaktör: Ingrid Kling (IKG)
Sidan ändrad: 2019-05-20

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

info@bjuv.se