Företagare

Bjuvs kommun är en del i Familjen Helsingborg. Bjuvs kommun har en central placering i nordvästra Skåne som har drygt 300 000 invånare och elva kommuner i nära samarbete - Familjen Helsingborg.

Open Innovation – Urban Food from Residual Heat, är en ny innovationstävling där innovatörer från hela världen bjuds in.

Målet med tävlingen är att bidra till att utveckla en lösning för användning av lågtempererad restvärme för biologisk produktion, som kan användas i urbana sammanhang. Om man lyckas hitta rätt systemlösning finns möjligheten att i Bjuv, Malmö, Lund och Oskarshamn förverkliga projektet. Dessutom bidrar Vinnova med en prispott på 2 miljoner kronor, som fördelas av arrangörerna efter varje bedömningsmoment.

Tävlingen genomförs i tre steg och vinnaren utses 19 september. Program och anmälan till finalevent

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Här kan du läsa mer om vad som ska tas fram för Bjuv i tävlingen.

Smart matte - I Bjuv tar företagen skolan på allvar.

I Bjuv skapade företagarna en egen mattebok med uppgifter direkt ur sin verksamhet. Medarbetare tar sig sedan även ut till skolan och håller mattelektion. Ett engagemang som uppskattas och på ett tydligt sätt gör att matematik blir begriplig. Det leder även till en kunskap om vad företagen jobbar med och vad som krävs i arbetslivet. På bilden ser ni beräkningsingenjör från Siwertell på Jens Billeskolan i Billesholm.

Bild på elever på Jens Billeskolan som räknar matte.

Webbredaktör: Bengt Fellbe (bfe)
Sidan ändrad: 2018-07-11

Kontakt

Företagare - näringsliv

Bengt Fellbe

042-45 85 019

bengt.fellbe@bjuv.se