Årets kultur- och ungdomsledarpristagare är utsedda

Varje år tar Bjuvs kommun emot nomineringar av personer som allmänheten anser bör vinna Kulturpris och Ungdomsledarpris. 2019 års vinnare är Liisa Hägg och Robert Florman.

Kulturpriset tilldelas person eller personer som utfört en värdefull gärning inom vetenskap, konst, musik, arkitektur, litteratur, teater, hembygdsvård, folkbildning eller annat kulturellt område.

Ungdomsledarpriset tilldelas en ledare i en förening som är registrerad hos Bjuvs kommun. Ungdomsledaren ska ha stort engagemang för ungdomar och göra insatser utöver det vanliga.

Årets vinnare av Kulturpriset är Liisa Hägg, hemmahörande i Ekeby. Nomineringen av Liisa lyder:

"Liisa är en mycket framstående keramiker och har arbetat med det i 40 år. I sitt arbete med barn och ungdomar på Ekeby fritidsgård har hon genomfört många keramikgrupper genom åren med både ungdomar och vuxna.

Hon har inspirerat många genom sin hängivelse till keramiken som konstform.

Genom hennes speciella stil och uttrycksform i sitt skapande samt konstutställningar så har hennes verk blivit kända långt utanför Ekeby. Hon har medverkar i flertal jurybedömda utställningar i Sverige, Tyskland samt Danmark."

Årets vinnare av Ungdomsledarpriset är Robert Florman, ledare i Bjuvstorps FF. Nomineringen av Robert lyder:

"Robban ställer upp i vått och torrt för våra unga fotbollsspelare. Som tränare ser han barnen individuellt med fokus på målet. Han samverkar med oss föräldrar och skapar goda förutsättningar för alla spelarna att lyckas. Han finns med och leder och planerar i alla väder på både träningar och matcher.

Han gör skillnad."

Båda priserna uppgår till 5000 kronor var. Vinnarna uppmärksammas på nationaldagsfirandet i Billesholms Folkets park den 6 juni av kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Stort grattis till vinnarna!

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2019-04-29

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang