Årets kultur- och ungdomsledarpristagare är utsedda

Årets kultur- och ungdomsledarpristagare är Daniel Andersson, Camilla Schmidt och Thomas Jörgensen.

Kulturpriset 2017 tilldelas Daniel Andersson, motorsågsskulptör.

Daniel Andersson har med sina motorsågsskulpturer gjort sig känd och uppskattad både i och utanför Bjuvs kommun. På åtskilliga platser i Bjuvs kommun och resten av Sverige finns hans fina träskulpturer till glädje och beundran för både stora och små. Daniel Andersson är anlitad av många kommuner och parker i Sverige. Bland annat har han gjort skulpturerna i Billesholms Folkets park, dinosaurier i Göteborgs Botaniska trädgård, Backafallsflickan på Ven och björnar i Åstorp. Daniel Andersson är också lagkapten för svenska landslaget i Timbersports.

Ungdomsledarpriset 2017 delas mellan Camilla Schmidt, Billesholms musikkårs drill, och Thomas Jörgensen, Bjuvs brottarklubb.

Camilla Schmidt har tagit initiativ till att starta drillverksamhet inom Billesholms musikkår igen, efter att den legat på is ett tiotal år. Camilla har själv drillat i många år, även som ledare. Med Camilla som ledare drivs idag två drillgrupper med totalt cirka 25 deltagare och till sin hjälp har hon ytterligare tre ledare. Dessa ägnar varje lördag åt att träna drillgrupperna. Dessutom deltar de i musikkårens olika arrangemang och konserter tillsammans med drillgrupperna. Camilla har ett stort engagemang i drillningen men även i aktiviteter runt om, många av dem för att kunna dra in pengar till drillverksamheten. Hon är mycket kreativ och försöker hela tiden utveckla drillningen för att på så sätt fånga intresset hos befintliga drillgrupper och även få nya deltagare i drillningen.

Thomas Jörgensen har spenderat en stor del av sitt liv i Bjuvs brottarklubb. Under sin aktiva karriär vann hann ett flertal danska mästerskapsmedaljer och representerade Danmark på ett flertal internationella mästerskap. 1996 började Thomas som hjälptränare i lekgruppen i Bjuvs brottarklubb, en grupp för de allra minsta, och sedan har hans tränaruppdrag fortsatt i klubben. Thomas har utöver tränaruppdragen suttit i styrelsen i totalt 4 år. I styrelsen har Thomas bland annat haft ansvar för ungdomsavdelningen och som styrelseledamot har Thomas även haft förtroendeuppdraget och suttit med i Nordvästra Skånes Brottarallians styrelse. Thomas är en duktig tränare som har förmågan att motivera de unga adepterna.

Kulturpriset och ungdomsledarpriset delas ut till pristagarna vid nationaldagsfirandet i Folkets park i Billesholm den 6 juni.

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2017-05-29

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00