Årets kultur- och ungdomsledarpristagare är utsedda

Kultur- och fritidsnämnden i Bjuvs kommun tilldelar 2018 års kultur- och ungdomsledarpris till Marie Plosjö och Kent Johansson.

Vinnare av Kulturpriset 2018 är Marie Plosjö

Konstnären Marie Plosjö kommer från Bjuv. Hon har haft flera utställningar i Bjuvs kommun men har även etablerat sig nationellt och internationellt. Förra året var hon den första svenska konstnären som fick ställa ut sina alster på Ceasars Palace i Las Vegas och i maj månad ska hon ställa ut där än en gång. Denna gång tillsammans med Mikkey Dee, trummis i  bandet Motörhead.

Just nu har Marie utställningar i Göteborg och på Gotland.

Vinnare av Ungdomsledarpiset 2018 är Kent Johansson 

Kent har varit ungdomsledare för Billesholms GIF:s pojklag 01/02 sedan start. Han har tränat laget med ett stort engagemang och han är med sitt sätt att vara en mycket god förebild för spelarna.

Kent är en mycket uppskattad och engagerad ledare som har lett både lag och enskilda spelare till stora framgångar. Han har också med sin drivkraft och sitt sätt att vara bland annat lyckats starta en föräldragrupp, vilket har skapat en fin gemenskap. Han har även jobbat hårt för att ensamkommande barn, som kommit till Sverige och föreningen, på ett bra sätt ska komma in i gruppen.

Prisutdelning

Kultur- och ungdomsledarpriset delas ut vid firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni i Folkets Park i Billesholm. Pristagarna får en prissumma på 5 000 kronor vardera.

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2018-05-09

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang