Findus-området får nytt liv

Idag presenterades FoodHills som ny ägare av Findus anläggning i Bjuv. Planen är att utveckla industriområdet så att Bjuv ska bli ett centrum för framtidens livsmedelsproduktion.

Såhär säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande:

"För snart två år sedan kom beskedet att Findus lämnar Bjuv. Sedan den dagen har jag arbetat för en långsiktig lösning för området. Samtidigt har vi fortsatt att utveckla Bjuv och har lyckats med både höga skolresultat, ökat byggande och många nya invånare. Det går bra för Bjuv.

Det är väldigt roligt att idag se att vårt arbete har gett resultat och att kunna vara med och presentera denna satsning i vår kommun. För ett halvår sedan tog jag första spadtaget på vår nya skola, idag är jag med och tar ett spadtag för en ny satsning på vår kommun, matens "Silicon Valley" eller om man så vill "Food Valley of Bjuv".

Jag har under dessa två år haft många möten med olika människor, alltifrån ministrar och näringslivsrepresentanter till investerare, uppfinnare och människor som i olika former vill hjälpa till på något sätt. Intresset för utveckling av livsmedelproduktion är stort och här kan vi som kommun bidra stort. Under de senaste åren har vårt samarbete med olika lärosäten och organisationer utvecklats och kan bidra till vår kommun; samarbeten med Sveriges lantbruksuniversitet, Lunds universitet, Chalmers tekniska högskola, SSEC och många fler.

Food Hills AB har visionen och viljan att utveckla detta område, till kanske det enda området i Europa med en cirkulär produktion - där den enes avfall är den andres tillgång. Vi från Bjuvs kommun kommer via vår förening Food Valley of Bjuv att bidra med den cirkulära tanken i hela vår kommun

Bjuv är en kommun som hela tiden utvecklas, det har vi sett de senaste åren. Idag tar vi ett nytt kliv - in i framtiden och med satsning på livsmedel, forskning och utveckling."

Bild från dagens presskonferens. Bild från dagens presskonferens. Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande, Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Peter Odemark, styrelseordförande Findus Sverige, Bengt Persson, vd Foodhills Sverige, Lennart Svensson, regional samordnare Region Skåne.

Bild på Sven-Erik Bucht och Anders Månsson.Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2018-02-06

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang