Företag satsar stort på Billesholm

Nu är det klart att ett bolag inom koncernen Kärnfast blir ny ägare till det gamla stationshuset i Billesholm. Samtidigt kommer bolaget att bygga cirka 70 lägenheter på Gröningen i Billesholm.

- Jag är väldigt glad för denna stora satsning på Billesholm, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson. År 2021 stannar persontågen igen på orten och flera aktörer ser nu vilka stora möjligheter som finns i Billesholm. Vi har även startat projektet Billesholm Tag Plats som handlar hur invånarna kan påverka Billesholms utveckling.

Kärnfast tillträder stationshuset i början av december och har som ambition att tillsammans med Bjuvs kommun skapa en samlingsplats i Billesholm. Kärnfast är en fastighetskoncern som arbetar med att bygga, aktivt förvalta och utveckla hyresbostäder i Skåne. Ägarna är baserade i Helsingborg.

- Vår första åtgärd blir att rusta upp stationshuset och tomten runtomkring, säger Manfred Dröschler, projektledare bygg på Kärnfast. Huset kommer återigen att bli en vacker och livfull fastighet som billesholmarna kan vara stolta över. I vår påbörjar vi också bygget av cirka 70 lägenheter i två plan på Gröningen i Billesholm.

Kärnfast finns sedan tidigare på orten som ägare till det gamla kommunhuset.

- Vi tror mycket på Billesholm som en attraktiv ort och vet att den kommer att få ett rejält uppsving i och med att tågen stannar 2021, säger Manfred Dröschler. Närheten till Söderåsen, bra kommunikationer och bra skola är viktiga faktorer och vi ser en ökad inflyttning de närmaste fem åren. Vi vill därför gärna vara med på den resa som Bjuvs kommun är ute på och erbjuda attraktiva bostäder på en rimlig prisnivå.

I filmklippet kan du höra Manfred Dröschler och Mikael Ask från Kärnfast berätta om planerna. Kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson berättar också om projektet Billesholm Tag Plats.

Här kan du läsa mer om projektet Billesholm Tag Plats

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2018-12-05

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang