Fullspäckat program när Brogårda förskola firade 40 år

I år fyller Brogårda förskola i Bjuv 40 år. Under gårdagen firades detta med en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn. Även syskon, föräldrar och före detta personal var inbjuda till festligheterna.

Under dagen var personal från NCC på plats (NCC som även bygger Nya Brogårdaskolan bredvid) och tillsammans med dem fick barnen bygga egna verktygslådor och bilar i trä. I sandlådan fanns också en grävskopa där barnen prova att gräva.

Bild på liten flicka som får hjälp att testa grävskopan.
Det var inte helt lätt att få rätt på upp och ner, höger och vänster. Men med stor koncentration och lite hjälp gick det bra.

De barn som ville hade även möjlighet att bli ansiktsmålade. Barnen fick själv välja vad de ville föreställa och runtom på Brogårda förskola fanns tigrar, fjärilar och Batman som lekte och åt popcorn och tårta.

Bild på liten pojke som blir ansiktsmålad som en tiger.

Under eftermiddagen bjöds allmänheten in. Både personal som har jobbat på Brogårda förskola genom tiderna och föräldrar och syskon var på plats och fick vara med på festligheterna. Det hölls tal av personalen och alla sjöng "ja må hon leva" för 40-årinngen. Därefter invigdes även den nya organisationen där barnen fick presentera sina nya avdelningar; Kristallen, Flingan och Droppen.

På eftermiddagen, precis när regnet kom, kom även trollkarlen Gregory och visade olika trollkonster och till barnens stora förtjusning.

Inne i personalrummet satt före detta personal tillsammans med nuvarande personal och fikade, skrattade och berättade gamla historier där varannan mening började med "Kommer ni ihåg ..."

Bild på före detta och nuvarande personal från Brogårda förskola. Före detta personal och nuvarande personal samlades för ett gemensamt gruppfoto!

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2017-10-06

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00