Hallå Susanne Bakken, Nattvandring i Bjuvs kommun

Tre snabbar frågor om ett nystartat projekt mellan Nattvandring i Bjuvs kommun och bussbolaget Nobina.

Bild på Susanne Bakken, i mitten, och hennes kollegor i projektet "Tillsammans för Trygghet"Susanne Bakken, i mitten, tillsammans kollegor i projektet.

Vad är projektet Tillsammans för trygghet?

Det är ett projekt vi nattvandrare har startat tillsammans med Nobina som kör bussarna här i kommunen. Projektet startade som ett sätt att motverka skadegörelse på bussarna. Syftet med projektet är att bygga relationer, precis som nattvandringen redan gör. Vi vill visa att under uniformen finns en människa, så därför har vi en busschaufför med oss.

Vilka aktiviteter genomför ni?

Vi kommer att ha olika evenemang för ungdomarna i kommunen. I Ekeby har vi haft en träff på fritidsgården där vi har bjudit på korv med bröd. Vi har också anordnat en bussresa från Ekeby till ett skrotbilsrace i Ljungbyhed. Den 3 april ska vi ha en träff i Billesholm och den 31 maj ska vi ha en träff i Skateparken i Bjuv.

Vilken är din upplevelse av projektet?

Jag upplever det som jättepositivt och jag tror på sikt att detta kan leda till något bra! Jag hoppas att vårt samarbete kan ge ringar på vattnet och att vi kan fortsätta på något vis även efter dessa tre träffar.

Bild på publik vid skrotbilsracet.
Bild från skrotbilsracet.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2019-03-14

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang