Invigning av mötesplatsen Paraplyet

I förra veckan invigdes Bjuvs nya mötesplats för nyanlända kvinnor. Träffpunkten, som har fått namnet Paraplyet, finns på Solgatan i Bjuv och ska verka för lokal utveckling och inkludering.

Paraplyet är ett projekt som drivs av Bjuvs kommun med hjälp av Länsstyrelsen och ska pågå till och med 2020. Målet för projektet är att vara ett forum där kvinnorna själva skapar sin egen mötesplats utifrån sina behov. Projektet kommer att ha fokus på träning, hälsa och sociala aktiviteter och verksamheten ska byggas av deltagarna i projektet.

– Jag ser fram emot två år fyllda av roliga och lärorika aktiviteter här i Bjuv. Jag hoppas att detta kan leda till ett bra samarbete med föreningar och organisationer i kommunen och att målgruppen för projektet känner att de får vad de behöver och efterfrågar, att de känner sig delaktiga, säger projektledaren Tuva Johansson.

Inkludering och utveckling blir ledord i projektet, som först och främst riktar sig till nyanlända kvinnor men i förlängningen även till hela familjer. Exempel på aktiviteter som kan bedrivas i Paraplyets lokaler är matlagning, föräldraskapskurser, sociala aktiviteter och föreläsningar. Förhoppningar finns om att kunna bjuda in inspirerande gäster till projektet.

Bild på Christer Landin som håller invigningstal. Bredvid honom står projektledaren Tuva Johansson.Kommunstyrelsens vice ordförande Christer Landin höll ett kort invigningstal. Till höger projektledare Tuva Johansson. 

Namnet Paraplyet syftar till att mötesplatsen ska vara som ett paraply som flera olika aktiviteter samlas under, men också att den ska vara ett paraply som skyddar och skapar en frizon för kvinnor att växa under.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2019-02-11

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang