Jessica Alfredsson är ny förvaltningschef för vård och omsorg

Några frågor till Jessica som tillträder sin nya tjänst som förvaltningschef i mars månad.

Vem är du?

Jag skulle beskriva mig själv som en aktiv och positiv person som tycker om när det händer saker, jag är nyfiken och tycker om att umgås med vänner. Jag bor i Helsingborg och har olika former av träning som största intresse, det är en självklar del av mitt liv och en viktig faktor för att jag ska må bra.

Som ledare tror jag mig vara rationell och pragmatisk och trivs med att arbeta med helheten snarare än detaljerna. Jag gillar att leda och ta ansvar men har inte behov att vara expert. Jag har istället en ledarstil som utgår från att var och en är expert på sitt uppdrag och jag som chef finns med som stöd, för att utmana och för att ge förutsättningar.

Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar idag som förbundschef på Kommunalförbundet Medelpunkten som är en hjälpmedelscentral med uppdraget att hantera hjälpmedel åt de elva kommunerna i Nordvästra Skåne. Här har jag varit sedan 2014 för att dessförinnan haft olika chefs- och utvecklingsuppdrag inom vård och omsorg sedan jag blev färdig sjuksköterska.

Vad ser du fram emot med ditt nya arbete? 

Redan när jag såg annonsen och hur den formulerades kände jag att så mycket stämde och att jag vill vara med och forma det samhälle som Bjuv arbetar för. Jag har en bakgrund inom vård och omsorg och ser nu en chans att få använda all erfarenhet och kunskap för att både förvalta men också utveckla den verksamhet som finns. 
Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetare och kollegor ta mig an utmaningarna som finns inom offentlig sektor och hitta lösningar för att även i framtiden kunna ge en riktigt god vård och omsorg.

Vad visste om du om sedan tidigare?

Min bild är att Bjuv är en kommun som vill något, det finns en tydlig vision som genomsyrar kulturen och organisationen. Jag har också följt det arbete som gjorts på hälso- och arbetsmiljöområdet och jag gillar det fokus som finns på medarbetarfrågor.

Jessica tillträder sin tjänst i mitten av mars månad. 

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2018-12-17

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang