Morgonträning skapar bättre hälsa

På Jens Billeskolan är det full aktivitet i idrottshallen på onsdags- och fredagsmorgnar. Mellan klockan 7 och 8 är det morgonträning för den som vill få en svettig och härlig start på dagen.

Träningen varieras mellan stationsträning och bollsporter, där målet är att få upp pulsen till över 60% av maxpuls. Sedan ska pulsen hållas uppe under hela passet, som varar i 45 minuter. Syftet med träningen är att få en bättre hälsa, bättre betyg och förhöjd inlärningskapacitet som sitter i flera timmar direkt efter träningen.

- Vi har sett att morgonfysen haft en positiv effekt på eleverna som deltagit, deras prestationer och koncentration i skolan har blivit bättre, säger Jannie Petersson, skolkurator på Jens Billeskolan. En annan effekt som vi märkt är att den skapar goda relationer mellan elever från olika stadier och mellan vuxna och elever.

Bils på personer som tränar i gymnastiksalen.

Efter träningen bjuder skolan på frukost som dukas upp i matsalen för de deltagare som vill äta tillsammans efter passet. Detta blir både en skön återhämtning efter träningen och ett tillfälle att ladda batterierna inför skoldagen.

Till morgonträningen är alla välkomna, stora som små som vill ha roligt och svettas tillsammans. Träningen blir ett tillfälle för vuxna och elever att mötas över stadiegränserna, göra saker tillsammans och skapa goda relationer.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2018-02-01

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00