Nu får Billesholms bibliotek meröppet

Som första bibliotek i kommunen får Billesholm meröppet. Den 13 oktober inviger vi detta med storslaget besök av Anders de la Motte, författaren med bakgrund i Billesholm.

Meröppet innebär att du som biblioteksanvändare kan använda biblioteket utanför ordinarie öppettider. Du kan låna och lämna tillbaka böcker, nyttja wifi och övrig utrustning på biblioteket. Du kan också använda lokalen i sig för möten eller bokcirklar. Det som behövs är att man har fyllt 18 år och anmäler sig på biblioteket. Då får man en personlig pinkod som gör att man kommer in på biblioteket.

Invigning av Meröppet äger rum den 13 oktober klockan 11-13. Då är Anders de la Motte på plats och berättar om sin relation till biblioteket och Billesholm. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Hallqvist håller tal och klipper band och det bjuds på musikunderhållning av Filip Curton Band.

- Jag är väldigt glad för denna satsning på Billesholm och för att öka bibliotekets tillgänglighet, säger Catarina Månsson, bibliotekschef i Bjuvs kommun. Biblioteket ligger på en öppen och synlig plats mitt i centrum så vi hoppas kunna locka flera nya och gamla besökare.

 

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2018-10-12

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00