Försörjningsstöd

Här kan du läsa om vad som gäller för att få försörjningsstöd. Du kan också ansöka om försörjningsstöd i vår e-tjänst här.

Om du inte kan försörja dig eller din familj kan du söka försörjningsstöd.

Försörjningsstöd är tänkt som ett stöd till dess att du kan försörja dig själv. En grundförutsättning är att du inte kan klara av situationen på egen hand trots att du har försökt.

I menyn kan du läsa mer om försörjningsstöd. Informationen är uppbyggd efter vanliga frågor och svar.

OBS om du söker första gången måster du ringa 042-4585446 på telefontid senast 2 arbetsdagar efter du ansökt i e-tjänsten.

Länk för att ansöka om försörjningsstöd.

Du kan bara söka försörjningsstöd en gång per månad. När du har skickat din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. Ansökan öppnar igen 15 dagar innan nästa månadsperiod börjar.

Innan du ansöker genom vår e-tjänst är det bra om du tittar på filmen nedan eller läser texten nedanför filman.


Innan du startar är det bra att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som du ska ta upp i din ansökan.

Du behöver inte skicka med några underlag, men spara dem för en eventuell kontroll. Alla dina uppgifter måste stämma överens med ditt underlag och vid en kontroll måste du kunna styrka de uppgifter som du lämnat. 

Logga in med e-legitimation

Både du och din make/maka/partner/sambo behöver e-legitimation när ni söker ekonomiskt bistånd tillsammans. Om du inte redan har e-legitimation kan du ordna det via din bank. Läs om e-legitimation på Skatteverkets webbplats.

Logga in med e-legitimation och fyll i ansökan. Du kan också söka via din smartphone. Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig.

Om du söker försörjningsstöd för första gången

Om det är första gången du söker försörjningsstöd måste du ringa till vår mottagning på 042-458 5446 inom två arbetsdagar efter att du skickat in din ansökan. Ring under telefontid: måndag, onsdag och fredag klockan 09:00-10:00 samt tisdag, torsdag 13:00 till 14:00 inom två arbetsdagar efter att du skickat in din ansökan. Det är först när vi fått ditt samtal som vi börjar arbeta med din ansökan.

Webbredaktör: Charlotte Risman (crn)
Sidan ändrad: 2018-10-22

Bjuvs kommun

Försörjningsstöd

Ansöka om försörjningsstöd

Ring vår mottagning på telefontid: Måndag, Onsdag, Fredag, kl 9:00-10:00  och Tisdag, Torsdag kl 13:00-14:00

Telefon: 042 - 458 5446

Du som redan har en handläggare kan säkrast nå den under telefontid: Måndag, Onsdag, Fredag 09:00 -10:00

Besöksadress

Vi finns på Avdelningen för Arbete och Tillväxt, Almgatan 2 i Bjuv.

Telefon till kontaktcenter: 042 - 458 5000