Nu kan du nominera till Bjuvs kommuns Arkitekturpris 2017

Arkitekturpriset är instiftat för att inspirera och sprida intresse för allt det byggda runt omkring oss, gammalt som nytt, litet eller stort, och delas ut till det byggnadsverk eller den anläggning som gjort Bjuv till en mer arkitektoniskt intressant kommun.

Du kan nominera ett byggnadsverk, en anläggning eller något som lyft kommunen och som blivit färdigställt senaste åren. Det kan vara allt från en nybyggnad som utmärker sig till en byggnad som genomgått varsam renovering med särskild omsorg om de små detaljerna. Även en anläggning kan nomineras som på nytänkande sätt bidragit till en spännande miljö.

- Bjuv är en kommun med flera arkitektoniska värden, säger Kenneth Bolinder, ordförande i byggnadsnämnden. Jag hoppas att många passar på att nominera något av alla de vackra byggnadsverk som finns i vår kommun.

Nytt för i år är att du enkelt kan nominera direkt på webben. Det går också bra att skicka din nominering till bn@bjuv.se eller till plan- och byggavdelningen, Box 501, 267 25 Bjuv.

Sista dag att nominera är den 31 oktober.

Vinnaren utses av en jury som består av presidiet i byggnadsnämnden samt två tjänstepersoner.

Bild på hus i Ekeby, som vann Bjuvs kommuns arkitekturpris 2015. 2015 års vinnare, restaurering av Allégatan 28 i Ekeby. 

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2017-10-02

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00