Nu står utegymmet klart i Billesholm

I närheten av multisportarenan, vid Jens Billeskolan i Billesholm står kommunens allra senaste utegym på plats. Här kommer barn, unga och vuxna enkelt kunna träna ensamma eller i grupp.

Utegymmet består av olika redskap till exempel markpress, bänklyft, armhävningsstång och rygglyft. Redskapen har valts ut i samarbete med idrottslärare på Jens Billeskolan och en lokal träningsgrupp.

- Vi vill fortsätta att utveckla området runt motorikbanan och multisportarenan, säger Niklas Svalö, ordförande i tekniska utskottet. Vi vill uppmuntra till fysisk aktivitet i hela vår kommun. Här får vi dessutom möjlighet att göra det på en vacker plats, i en skogsglänta.

Utegymmet är tänkt att kunna användas av personer i alla åldrar förutom de allra yngsta. Beroende på hur man håller i redskapen kan man styra hur lätt eller tungt man vill träna. Belysningen på platsen kommer dessutom att förstärkas.

Sedan två år tillbaka har Bjuv ett utegym i Folketshusparken. Om några veckor påbörjas arbetet med att färdigställa ett utegym i Ekeby.

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2018-11-19

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang