Stor närvaro i Bjuvs kommun under jullovet – kom med och vandra du också!

Under jullovet blir det stor vuxennärvaro runt om i Bjuvs kommun. Nattvandrare kommer att vara ute i Bjuv, Billesholm och Ekeby och skapa gemenskap på gatorna. Kom med och vandra du också! Varför inte ta en promenad efter julmaten?

Nattvandrarna får dessutom sällskap av väktare med social inriktning, som jobbar på uppdrag av Bjuvs kommun, enligt sommarens framgångsrika koncept. Även väktarna kommer att cirkulera i alla tre kommundelar.

Susanne Bakken, som är kontaktperson för Nattvandring i Bjuvs kommun, hoppas att fler ska få upp ögonen för nattvandring och den gemenskap den skapar.

- Det finns så mycket positivt med att nattvandra och det ger så mycket tillbaka. Framförallt får vi så många positiva möten med kommunens unga!

Nattvandringen sker främst, som namnet antyder, på nätter. Men i Bjuv har man på senare tid även utökat sin verksamhet till att träffa ungdomarna efter skoltid då man är på biblioteket på måndagar efter att fritidsgården stängt.

- Vi finns till för ungarnas skull. Vi är inte poliser, vi jobbar för trygga relationer med och för våra unga, säger Susanne Bakken.

Bild på Susanne Bakken utanför nattvandrarnas nya lokal i Bjuv.
Susanne Bakken utanför den nya träffpunkten för Nattvandring i Bjuvs kommun. Lokalen ligger i Folkets hus i Bjuv, med utsikt över Skateparken.

Vill du vara med och nattvandra? Mer information och kontaktuppgifter hittar du på www.bjuv.se/nattvandring eller på Facebooksidan Nattvandring i Bjuvs kommun.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2018-12-13

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00

Evenemang