Veteran på Friluftsbadet

I sommar fyllde Friluftsbadet i Bjuv 50 år. Det firades i förra veckan i samband med att sommarsäsongen tog slut. Under torsdagen bjöds alla besökare på gratis inträde, kaffe/dricka och kaka. På plats fanns Sonja Nordkvist, 85, en av Friluftsbadets allra trognaste gäster.

Bild på Sonja Nordkvist

Hur länge har du badat på Friluftsbadet?

Jag har varit där varje sommar sen det öppnade. Då hade jag små barn. Vi var fem mammor som träffades varje dag där nere, det fanns inte så mycket att göra i Bjuv på den tiden så det var ett jättebra sätt att sysselsätta barnen. Vi hade med oss kaffe och så hjälptes vi åt att passa varandras barn. Jag har motionssimmat sen dess. Jag hade uppehåll ett par ett år men sen har jag hållit på. Om man plussar ihop allt jag har simmat på Friluftsbadet har jag nog simmat hela Sverige upp och ner!

Hur kommer det sig att du har fortsatt att besöka Friluftsbadet i alla år?

Det är vackert! Vackra omgivningar, bra personal och man är alltid välkommen. Sen har det blivit en vana också som jag trivs med. Det är fint att badet finns. Det kunde såklart ha varit en lite bättre sommar i år och varmare i vattnet, men man vänjer sig vid det också.

Hur länge kommer du fortsätta?

Så länge jag kan! Det är den bästa motionsform man kan tänka sig. Jag har lite krämpor, men i vattnet känns ingenting. Vi fortsätter att simma i simhallen i Billesholm under vintern.

Webbredaktör: Agnes Petersen (asp)
Sidan ändrad: 2017-08-31

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00