Bjuvs kommun bidrar till fotoutställning om den sista tiden på Findus

Under våren 2017 har fotografen Kristoffer Granath följt Findus sista månader i drift innan nedläggningen, samt tiden efteråt. Resultatet av arbetet kommer bli en fotoutställning där Bjuvs kommun är samproducent.

- Vi är glada över att kunna stötta det här projektet. Det finns ett stort värde i att dokumentera och visa hur nedläggningen av Findus både har påverkat människor som har arbetat där och samhället i stort. Därför har kultur- och fritidsnämnden beslutat att stötta projektet med 60 000 kronor. Utställningen, som går under namnet REST IN PEAS, kommer att visas i Bjuv under 2018, säger Bo Hallqvist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Premiären sker dock redan under Helsingborg Art Week den 30 september - 8 oktober. Därefter flyttar utställningen till Köpenhamn i ett internationellt utbyte med andra fotografer inom samtida fotografi, innan den slutligen landar i Bjuv.

- Syftet med fotodokumentationen har varit att belysa den unika betydelse som Findus haft för de anställda som arbetat i fabriken - både socioekonomisk och som efterträdande arbetsplats till gruvindustrin när den försvann från bygden. Det finns ett stort värde i att bevara och visa denna dokumentation av miljöbilder inifrån fabriken, porträttbilder av medarbetare samt deras personliga berättelser, säger fotografen Kristoffer Granath.

 

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2017-07-27

Kontakt

Kommunikationschef

Josefine Wahlström

telefon 0709-58 50 37

Skicka e-post