Företagsbesök

Här hittar du information om de företagsbesök som kommunen gör.

2022-04-05

Ekeby möbler

Ekeby möbler är kommunens största besöksmål, kundkretsen sträcker sig långt ut över kommungränsen och med en online-handel över hela Sverige. Bengt Persson var ganska tidig med att sälja möbler över nätet och det är nu en naturlig del av verksamheten, men framhåller att fortfarande vill de flesta "klämma och känna" och provligga sin nya säng.

Vi hade ett långt och mycket intressant och engagerat samtal om hela kommunen, men Ekeby i synnerhet. Bengt Perssons engagemang har alltid handlat om hela bygden. Vi avhandlade allt från gatlampor till cykelbanor, skola, idrottsplats och framtida bostäder. Johan Persson som är involverad i byggföretaget berättade om smedjan som nu är renoverad och inrymmer ett Gym. Det finns flera intressanta framtidsplaner och potentialen för att vara en attraktiv port till Söderåsen är stor och mycket intressant, samtidigt som det skapas mervärden för boende i Ekeby.

Bengt och Johan Persson

2022-03-22

LariTryck - Nordvalls

Våren -21 förvärvade Nordvalls LariTryck som i likhet med oss är en etikettproducent med nära kundrelationer, flexibel produktionskapacitet och en modern maskinpark.

I februari -22 fusionerades LariTryck in i Nordvalls och går under nu gemensamma bolagsnamnet: Nordvalls Etikett AB. Med en omsättning på 345 miljoner kronor (2020) är Nordvalls ett av Sveriges största etikettryckerier.

Johan Ripa tidigare ägare och Vd tog emot tillsammans med Patrik Jenemark nuvarande Vd. LariTryck har haft en fantastisk utveckling i Bjuvs kommun och har ytterligare utökat sin anläggning under 2021. Nordvalls är idag en av de stora och mest moderna etikettryckerier i Sverige. I Bjuv är det ca 75 personer anställda.

Söderåsens GK

Söderåsens golfklubb ligger i ett naturskönt område i Bjuvs kommun, c:a 15 minuters väg från Helsingborg. Denna skogs- och parkbana har med sin blandade terräng varit en utmaning för medlemmar och gästspelare i mer än femtio år.

Vi kan erbjuda en 18-håls bana av mycket hög klass och kvalité.

Hit har många av elitens stora spelare letat sig, framförallt för banans omväxlande karaktär med snabba och utmanande greener.

Lars Assarsson, Ordf, Peter Tublén, Klubbchef och Mattias Struwe, banchef berättade om visioner och planer som ska ta klubben vidare och vara ännu mer attraktiv för alla. Klubben har alla förutsättningar för att vara en nod för natur- och fritidsaktiviteter som är tillgängliga för såväl boende i Bjuvs kommun som besökare. Det är med stolthet som vi i Bjuvs kommun genom golbanan kan välkomna ca 8000 besökare (Greenfee gäster) varje år till vår kommun.

LariTryck-Nordvalls

Jörgen Johnsson, Kommunalråd och Johan Ripa, LariTryck

2022-03-09

SDR - Svensk direktreklam

SDR i Billesholm servar åtta kommuner i Nordvästra Skåne med direktreklam och hjälper därmed ett stort antal företag att nå ut med sitt budskap. man arbetar även med samhällsinformation från kommuner och andra organisationer. Verksamheten i Billesholm anställer ca 450 medarbetare, varav runt 200 är från Bjuvs kommun. SDR är i en expansiv fas och anställningsbehovet kommer öka.

Tommy Högberg, ägare och Vd, är en av de företagare som varit med och informerat på kommunens "Arbetsgivarträffar" på Lärcentrum i Bjuv. Det var mycket värdefullt för företaget och han ser gärna att få komma tillbaka för att nå ut till fler potentiella medarbetare.

Miljöarbete på SDR

Den pappersmassa som används vid producering av direktreklam tillverkas i princip alltid av en blandning av returpapper och det träspill (d v s toppen, grenar o s v) som blir kvar av trädet efter tillverkning av trävaror. De träd som avverkats fälls med andra ord inte enkom för att producera direktreklam. Tommy berättar att ett tidningspapper i någon form återanvänds ca sju gånger innan det blir tex toalettpapper.

Svensk Direktreklam

Mikael Henrysson KSO, Jörgen Johnsson Kommunalråd, Tommy Högberg, Ägare

2021-11-23

Rostfria Svetsmontage i Bjuv

År 1989 startade vi vår verksamhet, då främst som legoleverantör åt livsmedelsindustrin. Idag är vi en komplett systemleverantör som är såväl ISO 9001- som ISO 3834-2 certifierad. Vi är 24 medarbetare och finns i Bjuv i nordvästra Skåne. Genom åren har vi arbetat målmedvetet och fokuserat med effektivisering och kvalitetssäkring. Det är de små, ständiga förbättringarna som för oss framåt och får oss att utvecklas.

Vårt främsta konkurrensmedel är att leverera högsta kvalitet i varje uppdrag. Vi är nischade mot mer avancerade jobb med höga kundkrav. Där finns vår styrka. Anette har tidigare varit ordförande i Företagarna Bjuv och är mycket engagerad i utbildningsfrågor och engagerad i det gymnasiala teknikprogrammet i Helsingborg.

Rostfria Svetsmontage

Jörgen Johnsson Kommunalråd, Mikael Henrysson KSO, Anette Berggren, VD, Peter Carlsson Produktionschef

2021-09-24

Nu har vi genomfört det första företagsbesöket sedan pandemin!

Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande, och Jörgen Johnsson, ordförande i kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt, besökte Höganäs Borgestad och fick en vandring genom Bjuvs kommuns industrihistoria.

Höganäs Borgestad har funnits på orten under lång tid. Nu stundar nya tider och utveckling berättar företagets VD Hanna Landell. Tillsammans kan vi utveckla industrisiten framöver och dessutom finns planer för Tivoliparken som ligger intill. Utveckling går hand i hand med kompetensförsörjning och tillsammans ska vi planera för att utveckla en YH-utbildning för branschen som kan förläggas i Bjuv.

Jörgen Johnsson, Hanna Landell och Mikael Henrysson i Höganäs Borgestads lokaler. 

Jörgen Johnsson, Hanna Landell och Mikael Henrysson.