Bjuvs kommuns logga

Om du hoppar av eller inte går på gymnasiet

Är du 16-20 år? Vill du börja plugga igen men vet inte vilken utbildning du ska välja? Eller vill du få hjälp med att söka jobb? Oavsett om du vet vad du vill eller inte är du välkommen till oss på kommunen. Tillsammans tittar vi på olika möjligheter utifrån dina förutsättningar.

person vilar på en trädstam

Det finns många möjligheter

Vi hjälper dig att komma igång och hitta en väg framåt, antingen tillbaka till skolan eller någon annan väg som passar dig.

Gymnasiet, Folkhögskola, Komvux och Yrkesvux är några vägar att skaffa sig en utbildning för arbete eller vidare studier. Vi kan hjälpa dig med regler, ansökningar och annat runt utbildningarna.

Vi kan även hjälpa dig att hitta sätt att öka dina chanser att få jobb eller praktik. Du kan till exempel få hjälp med att skriva CV och personligt brev.

Vi hörs eller ses utifrån dina önskemål

Om du vill kan vi ses och prata för att komma fram till vad du vill/behöver och om det är något som vi kan hjälpa till med. Vi kan ses hos oss eller någonstans som passar dig. Om du inte vill träffas kan vi ha kontakt på telefon eller via mejl.

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Kommunen har ett aktivitetsansvar för dig mellan 16-20 år som inte går på gymnasiet eller har en annan sysselsättning. Det innebär att vi är skyldiga enligt skollagen att hålla kontakt med dig. Det är frivilligt att träffa oss, men om du inte gör det kommer vi med jämna mellanrum försöka nå dig för att höra vad du gör om dagarna, och erbjuda dig vårt stöd att hitta en väg till sysselsättning.

Du är alltid välkommen att kontakta oss, via mejl, telefon eller sms. Du som förälder är också välkommen att höra av dig för mer information.

» Läs mer om det kommunala aktivitetsansvaret.

KAA-samordnare
kaa@bjuv.se

Senast publicerad: