Billesholm 450 år

I år fyller Billesholm 450 år och detta ska vi uppmärksamma!

Bildväljare

Mitt Billesholm 2021

Under året kommer en enklare bok att arbetas fram tillsammans med barn och unga i Billesholm. Boken går under arbetsnamnet Mitt Billesholm 2021. Håll utkik här på hemsidan för mer information om projektet.


Fem filmer om Billesholm

I höst släpper vi en fem filmer i en serie om Billesholms historia, Billesholm idag och Billesholms framtid. Filmerna kommer att släppas här på hemsidan och på sociala medier.
Klicka här för att komma till filmerna.


Skyltar

På kända och okända ställen runtom i Billesholm kommer vi, i samarbete med Billesholmtraktens hembygdsförening, sätta upp skyltar med information om platsen.


Föreningar firar Billesholm!

Vill din förening vara med och uppmärksamma att Billesholm fyller 450 år? Och samtidigt visa upp din/er bild av Billesholm?

Din förening kan ansöka om bidrag för att planera och genomföra aktiviteter eller skapa informationsmaterial som speglar ert Billesholm!

Firandet kommer pågå på olika sätt under hela 2021, och kommer hela tiden utgå från perspektiven dåtid-nutid-framtid. Välj det eller de perspektiv som passar just er för att förmedla det som ni vill att resten av kommunen och omvärlden ska känna till om Billesholm.

Genom att lyfta fram dåtidens Billesholm ger vi människor en möjlighet att lära sig om historia, sitt sammanhang och få en förståelse av sitt närområde. Det ökar gemenskapen i byn och gör att människor känner stolthet för hur det förflutna har påverkat dagens Billesholm.

I nutidens Billesholm händer massor, hela tiden. Genom att lyfta berättelser, platser och aktiviteter i dagens Billesholm ser vi byn i ett annat ljus. Ett ljus som hjälper oss att se det som gör Billesholm unikt. Vad vill ni belysa?

Hur tror ni att Billesholm kommer se ut i framtiden? Och hur vill ni att det ska se ut?

Aktiviteten ska rikta sig till och vara öppen för allmänheten oavsett om de är medlemmar i föreningen eller ej. I övrigt är det upp till er vad ni väljer att göra. Det kan vara en föreläsning om Billesholms historia, det kan vara en uppvisningsmatch eller öppet-hus som visar upp din förening, etc. Låt kreativiteten flöda.

Ert bidrag kommer att kommuniceras via Bjuvs kommuns hemsida, sociala medier samt eventuellt i andra medier. I er kommunikation ska ni använda er av piktogrammet som tagits fram för firandet. Mer information om det får du efter din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Så här gör du för att ansöka

För att kunna ansöka måste din förening vara registrerad i Bjuvs kommun. Ansökningar görs via föreningsportalen i Smartbook.

För att komma åt föreningsportalen behöver din förening ha en utsedd kontaktperson. Prata med styrelsen om du inte vet vem som är din förenings kontaktperson. Har föreningen ingen utsedd kontaktperson kan du höra av dig till martin.lind@bjuv.se.