Bjuvs kommuns logga


Utställning: Niels Chistensen & Bjuv Väver, Bjuvs Konsthall

Varmt välkomna att besöka utställningarna:
Bjuv Väver
med föreningen Vävföralla
&
Niels Christensen
Två utställningar i ett:
Beauties from the Junk-yard & What are we doing to our planet?

Bildväljare

Öppettider: Tisdag – torsdag 12.00 – 16.00 19/6 – 18/7.
Vävföreningen är på plats på onsdagar.

Bjuv Väver
med föreningen Vävföralla

Tillsammans väver vi en gemensam trasmatta av våra gamla textilier. Ta gärna med uttjänade lakan eller liknande att väva in. Varje onsdag under utställningstiden har föreningen en representant på plats. Varmt välkommen att prata vävning, testa vävning och visa vad du går för på vävstolen!

Vävföralla är en vävförening som grundades för 7 år sedan. Idag består dom av 13 medlemmar. Vävföralla tog över Findus vävstuga efter nedläggningen 2016 och har idag föreningslokal på Västra Ringgatan.

Niels Christensen
två utställningar i ett:
Beauties from the Junk-yard & What are we doing to our planet?

Niels Christensen är en autodidact målare med bas i Ekeby. Han föddes i Aalborg, Danmark 1939.

På Konsthallen visas två av Christensens senaste serier. ”Beauties from the Junk-yard” är inspirerad av konstnärens arbetsliv i miljöbranschen och dom senaste två åren har han arbetat med en ny serie som påvisar människans nedskräpning i naturen, ” What are we doing to our planet?”.

Vid 69 års ålder tog Christensen upp oljemåleriet och började gestalta motiv från sin egen anlagda Kinesiska trädgård, motiv från Ekeby, från hemtrakterna på Nordjylland och från resorna i Frankrike och Spanien.

Niels Christensens är utbildad litograf och arbetade efter sin militärtjänstgöring för Allerskoncernen i Helsingborg innan han gick över till reklambranschen. Han startade då en egen reklambyrå med inriktning på internationell grafisk kommunikation och arbetade under 33 år med konsultuppdrag från bland annat länder som Frankrike och Spanien.

Efter sin tid som grafiker arbetade han som projektledare för ett vattenreningsprojekt i Kina 1998 och blev senare marknadschef för ett miljöföretag med bas i Helsingborg.

En dragning till konsten har alltid funnits hos Christensen. Som barn ritade och målade han på allt – överallt! Under en familjesemester som 10åring mötte han några familjevänner som var konstnärer och introducerades till konstnärliga uttryck så som keramik, oljemåleri och skulptur. Som ung fotograferade han mycket och deltog i nationella fototävlingar och under sin tid som grafiker hade han ett experimentellt tillvägagångssätt.

Bjuvs Konsthall finns i Bolos gamla lokaler på Södra Storgatan 17. Här visas regelbundet utställningar och det är alltid fri entré.

Mer information hittar du på www.bjuv.se/konsthall
Kontakt: konsthallen@bjuv.se