Förändringar i våra verksamheter på grund av pandemin

Här finns information om de förändringar vi infört i våra verksamheter på grund av smittspridningen i Skåne.
Informationen nedan är vad som gäller just nu och grundar sig på Folkhälsomyndighetens nationella råd.
Denna sidan är uppdaterad 13 juli 2021.

Denna information är uppdaterad 13 juli

Torsdag den 15 juli öppnar omklädningsrummen, duscharna och bastun på Friluftsbadet igen.

Våra idrottsanläggningar kommer inte att gå att boka av privatpersoner.

Detta är förstås för att inte skapa miljöer där smitta kan spridas. Vi hoppas många kan hitta alternativa sätt att få motion.

Fyra tips på uteaktiviteter - tänk på att hålla avstånd till andra

Har du provat kommunens utegym?
Det finns ett i varje kommundel. Varför inte testa allihop under julledigheten för att se vilket som är bäst? Det finns även ett antal motorikbanor i kommunen, eller hinderbanor om du vill locka med dig barnen. Du hittar mer information här.

Det finns även multiarenor i samtliga kommundelar om du föredrar bollsporter för din motion.

Om du vill röra dig i naturen rekommenderar vi strövområdena runt Mölledammarna eller Vegeå. Mer information hittar du här.

Skåneleden ger dig möjlighet att uppleva Skånes omväxlande natur och rika kulturutbud. Välj bland över 100 etapper och ge dig ut i det skånska landskapet - över dagen eller för en längre vandring. Passa på att upptäck de delar av leden som ligger nära Bjuv: https://www.skaneleden.se

Denna information är uppdaterad 17 juni 

Under sommaren har vi öppet i containerfiket!

I övrigt sysselsätter vi oss med de aktiviteter som finns i lovprogrammet.

OBS! Vi ber er att stanna hemma om ni är sjuka. Håll avstånd till varandra även när vi är utomhus i skateparken. När vi åker på utflykter tillsammans har fritidsledarna med sig munskydd som kommer krävas när man åker med i vår minibuss. När aktiviteter flyttar in i idrottshallar eller på fritidsgårdarna vid regn kan max antal besökare gälla, håll dig uppdaterad via instagram eller genom direkt kontakt med fritidsledarna.

Vi fortsätter vara tillgängliga för kommunens ungdomar för att vi tror att det är många som behöver ha tillgång till trygga vuxna, även under skollov, kvällar och helger men också pandemier.

Alla våra aktiviteter kommer utföras på säkert avstånd för friska ungdomar, men framför allt vill vi att du som behöver komma i kontakt med oss vet hur du gör det! Sök upp oss när vi är utomhus eller hör av dig på instagram så får du kontakt med en fritidsledare.

Följ fritidsgårdarna på instagram för att få uppdaterad information om hur du lättast får kontakt med fritidsledarna:

@fritidibjuv

@bjuvsfritidsgard

@ekebyfritidsgard

@skolhanget

Förändringar på biblioteken

Denna information är uppdaterad 17 juni

Från och med januari 2021 släpper vi in besökare igen.

  • Gör dina ärenden korta. Ha gärna förberett ditt besök hemma. Detta kan du t.ex. göra genom att ha beställt dina böcker via hemsidan, via e-post eller via telefon innan.
  • 1 dator tillgänglig för besökare. Korta ärenden. Vi erbjuder begränsad personlig hjälp.

Har du frågor kontakta biblioteket på telefon 042-458 52 30 under öppettider eller via epost bibliotek.bjuv@bjuv.se.

Öppettider 14 juni-15 augusti:

Bjuv, måndag-tisdag kl 13-18, onsdag-torsdag kl 10-15, fredag kl 13-17.

Billesholm, måndag-tisdag kl 13-17
Meröppet i Billesholm har öppet mån-tis kl 17-22, ons-sön kl 10-22.

Ekeby, måndag och torsdag kl 13-17

Bibliotekens digitala tjänster når du via bibliotekfh.se.

För att hålla sig uppdaterad på vad som händer på biblioteken går det även att följa oss på facebook och instagram.

Tack för att du visar hänsyn.

Sedan 1 april 2020 gäller följande på biblioteken:

Boken kommer - böcker hem till dig som är över 70

Alla 70-plussare i Bjuvs kommun kan ta del av Boken kommer – hemleverans av biblioteksböcker! Alla äldre personer som på grund av rådande rekommendationer inte bör ta sig till våra bibliotek kan få böcker levererade direkt hem till dörren. Tjänsten är gratis, bokpaketen plockas ihop efter önskemål och lånetiden är sex veckor. Tjänsten bokas via Bjuvs bibliotek, ring 042-458 52 30, 042-458 52 32 eller maila bibliotek.bjuv@bjuv.se.

Take away-bokkassen
För dig som vill låna och lämna men inte komma in på biblioteket så erbjuder vi Take away-kasse. Du kan beställa en kasse för avhämtning. Avhämtning sker sedan på/utanför biblioteken i Bjuv, Billesholm eller Ekeby efter överenskommelse.
Ring oss på 042-458 52 32 eller 042-458 52 30, alternativt skicka e-post till bibliotek.bjuv@bjuv.se så berättar vi mer.

Öppettider och utökat antal omlån
För aktuella öppettider besök bibliotekfh.se. Har ditt bibliotek inte öppet eller kan du inte ta dig dit? Vi har ökat antal omlån du kan göra hemifrån från två till fyra. Behöver du hjälp? Du kan alltid kontakta något av våra bibliotek för personlig service.

Borttagna förseningsavgifter
Alla eventuella nya förseningsavgifter tas bort från och med den 23 mars 2020. Detta gäller tillsvidare.

Föreningar

Denna information är uppdaterad 17 juni 

Från och med april öppnades idrottshallarna upp för träning igen för samtliga åldersgrupper. Det är dock viktigt att tänka på att även om smittspridningen gått ner något är den fortfarande på höga nivåer och vården är fortfarande väldigt ansträngd. Beslutet att tillåta träning igen grundar sig snarare på att man sett hur otroligt viktiga föreningsverksamheter är för barn och unga än att smittspridningen är på en lägre nivå. Det är alltså otroligt viktigt att starten sker under stort ansvar för att smittspridningen ska fortsätta minska.

Notera också att Folkhälsomyndigheten fortfarande rekommenderar att träning bedrivs utomhus så mycket som möjligt. Läs mer om vad som gäller här: Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

För att föreningar ska kunna bedriva träning inomhus i kommunens idrottshallar gäller följande:

  • Duschrum får INTE användas.
  • Omklädningsrum får endast användas som kapprum där deltagare hänger av sig ytterkläder, överdragskläder och byter skor. Alla deltagare måste byta om hemma. För varje omklädningsrum finns ett maxantal som får vistas där åt gången uppsatt på dörren – det antalet får inte överskridas.
  • Det får inte vara mer än 20 personer i idrottshallen åt gången – ledaren räknas inte in i det antalet. Har ni större träningsgrupper får dessa delas upp och träna vid olika tillfällen. För lilla hallen på Varagårdsskolan gäller 5 personer.
  • Träningstider ska anpassas så att en träningsgrupp hinner lämna lokalerna innan nästa kommer in. Det gäller inte bara själva idrottshallen och omklädningsrummet utan hela fastigheten. Deltagare får alltså vänta utomhus tills det att gruppen innan kommit ut. Ställ inte upp dörrarna utan ledare behöver släppa in och ut deltagare ur sin träningsgrupp.
  • Föräldrar är inte tillåtna i lokalerna – barnen lämnas vid entrédörrarna.
  • All träning ska så långt som möjligt anpassas för att undvika närkontakt.

Förändringar på Kulturskolan

Denna information är uppdaterad 17 juni 

Kulturskolan har nu sommaruppehåll. Till hösten förväntas undervisningen att fortsätta ske på plats och med anpassningar.