Årets kulturpristagare och ungdomsledarpristagare är utsedda

Årets kulturpris går till Olle Lundgren för hans mångåriga arbete för och med Gruvmuséet i Bjuvs kommun. Ungdomsledarpriset får Alexander Börvall för sitt engagemang i Bjuvs brottarklubb.

Varje år delar kultur- och fritidsnämnden ut årets kulturpris och årets ungdomsledarpris.

Kulturpriset

2021 års kulturpris tilldelas Olle Lundgren som var med och tog initiativ till att öppna Gruvmuséet och har engagerat sig i arbetet under åren.

Motivering:

”Under många år har Olle engagerat sig i Bjuvs kommuns kulturarv och har gjort värdefulla insatser för bevarandet av berättelserna om Bjuvs kommuns historia. I år fyller Gruvmuseet 35 år och i samband med detta vill Bjuvs kommun hylla hans engagemang”.

Prissumman för årets kulturpris är 5 000 kronor.

Bildväljare

Olle Lundgren. Foto: Annika Anderbark

Ungdomsledarpriset

Årets ungdomsledarpristagare är Alexander Börvall i Bjuvs brottarklubb. Alexander har varit engagerad i föreningen sedan 10 års ålder.

Motivering:

”Det engagemang som Alexander lägger ner i Bjuvs brottarklubb är livsviktigt för föreningssveriges överlevnad. Han ser varje barn och ungdom, är en god förebild och uppmuntrar till deras fortsatta utveckling.”

Prissumman för årets ungdomsledare är 5 000 kronor till ungdomsledaren och 5 000 kronor till föreningen.

Alexander Börvall.

Prisutdelningen brukar äga rum i samband med nationaldagsfirandet. Med anledning av coronapandemin kommer årets prisutdelning att ske digitalt och visas i efterhand på kommunens webbplats samt på sociala medier.

Senast publicerad: