Ny entreprenör kommer färdigställa stationen i Billesholm

Kommunen jobbar i dagarna tillsammans med en konkursförvaltare för att inventera och utvärdera arbetet som det numera konkursade bolaget hann med att utföra kring stationen i höstas. Samtidigt sker upphandling av en ny entreprenör som kommer att ta över och göra klart allt arbete kring stationen.

Bildväljare

Vad händer nu?

Först när allt är avstämt med konkursförvaltaren, när arbete och material är reglerat med den förra entreprenören och den nya entreprenören är upphandlad, kommer vi sätta i gång arbetet med att färdigställa stationsområdet igen.

När kommer stationen bli klar?

I nuläget har vi inget datum men målet är att återstarten av arbetet kommer ske inom kort. När den nya entreprenören väl är i gång räknar vi med att det tar cirka 6 - 7 veckor att färdigställa området kring Billesholms station med parkeringar, busshållplats, torgyta och plantering. Dock är asfaltsarbete och plantering årstidsberoende så dessa arbeten utförs först när vädret tillåter.

Kommunen kommer att ta bort högar och material som ligger utanför arbetsområdet så att det blir tillgängligt för gångtrafikanter igen. Järnvägsgatan kommer fortsatt vara avstängd tills den nya entreprenören är utsedd.

Senast publicerad: