Bjuvs kommuns logga

LSS-boendet Skolgatan invigs idag!

Med blommor och tårta firades idag invigningen av vårt nya LSS-boende "Skolgatan" i Billesholm.

Bildväljare

Maria Johansson och Petra Nilsson, på bilden ovan, klippte invigningsbandet, assisterade av kommunstyrelsens ordförande Mikael Henrysson. Sedan firades det med rundvisning av det alldeles nya boendet samt med kaffe och tårta.

Det nya boendet, Skolgatan, består av fem lägenheter och 8 personer i personalen. Boendet ligger på markplan och varje lägenhet har en egen uteplats.

- Lägenheterna är anpassade och i vissa, där det finns behov, finns det höj- och sänkbara köksytor, berättar Cecilia Nilsson, enhetschef. Personalutrymmena är betydligt bättre än de vi haft innan. Vi är oerhört glada att man satsar på LSS/socialpsykiatrin och dessa lokalar, säger Cecilia.

- Vi har idag tre gruppboende, två i Billesholm och ett i Bjuv. Samt ett serviceboende i Billesholm.Det ska byggas ytterligare en ny gruppbostad i Bjuv och då kommer vi att stänga gruppboendet på Västergatan i Billesholm som ligger otillgängligt på tredje våningen, berättar Charlotte Sparrenius Engström, verksamhetschef.Senast publicerad: