Bjuvs kommuns logga

Gatubelysning för säkerhet och trivsel

Vi har cirka 4500 ljuspunkter i Bjuvs kommun. Lampor längs våra gator ger en bättre trafiksäkerhet. Ljus minskar också brott och gör så att vi kan känna oss trygga.

Bildväljare

Bjuvs kommuns belysningsnät har inget eget övervakningssystem som meddelar när något gått sönder i anläggningen. Endast de lampor som rapporteras in som trasiga byts ut. Hjälp oss att felanmäla när någon lampa är trasig.

Så gör du en felanmälan

Felanmälan på vår gatubelysning kan du med fördel göra via appen Bjuv fixas, som du kan ladda ner till din mobil. Med hjälp av mobilen tar du ett foto och laddar upp i appen och med GPS-funktionen anges exakt plats på en karta. Du kan även ange ditt mobilnummer eller din mailadress för att få en bekräftelse. Du kan även göra en felanmälan via vår hemsida www.bjuv.se eller genom att höra av dig till vårt kontaktcenter.

Att tänka på vid felanmälan

  • I appen anger du läget på en karta
  • De flesta stolpar är märkta med ett nummer. Notera gärna det i din felanmälan
  • Hur många lampor som är trasiga
  • Om lampan blinkar eller är helt mörk
  • Om belysningen är tänd på dagtid

Vem ansvarar för gatubelysningen?

Gatubelysningen utmed lokala gator ansvarar kommunen för. Utmed Trafikverkets vägar ansvarar driftentreprenören som sköter Trafikverkets gatubelysning för underhållet. Felanmälan till Trafikverket kan göras på telefon 0771-921 921 eller via deras webb.

När lagas trasiga lampor?

Om en gatlampa går sönder åker vi inte ut direkt för att laga en enstaka, eftersom kostnaden då blir väldigt hög per lagning. Är det däremot ett fel som kan innebära trafikfara eller vålla skada ska felet åtgärdas omgående.

Varför lyser det inte?

Att lampor inte lyser kan bero på flera saker. Det är inte alltid själva lampan som är trasig, det kan till exempel vara fel på styrenheten, skymningsrelän eller vara kabelfel. När felsökning pågår kan belysningen vara tänd på dagtid.

Senast publicerad: