Bjuvs kommuns logga

Full fart på nya miljöavdelningen

Igår, den 30 november, hölls ett dialog- och informationsmöte på restaurang Ärtan. Drygt 40 lokala företagare var på plats för information och fick även möjlighet att ventilera både farhågor och förhoppningar.

I januari 2023 lämnar Bjuvs kommun Söderåsens miljöförbund för att själva driva en egen miljöavdelning. Detta för att kunna ge bästa möjliga service till vårt lokala näringsliv.

Hur går arbetet med att bygga upp en helt ny avdelning inom kommunen?

- Vi arbetar på flera fronter samtidigt just nu. Vi ser över taxor och avgifter, vi håller på med rekryteringar av miljö- och hälsoskyddsinspektörer, tar fram information till hemsidan och utvecklar ett stort antal e-tjänster, förklarar Sulejman Ovcina, miljöchef. Utöver detta ska även ärendesystem och informationsprocesser på plats. Vi för även dialog med Åstorps kommun om ett samverkansavtal för vissa tjänster.

Inför starten i januari kommer mer information via hemsidan, i sociala medier och med brev till kunder och leverantörer. Har du frågor inför starten går det bra att kontakta Sulejman Ovcina via kommunens Kontaktcenter på telefon 042- 458 50 00.

Företagarträff inför nya miljöavdelningen

Företagarträff inför nya miljöavdelningen

Senast publicerad: