Bjuvs kommuns logga

Ny temalekplats med inspiration från tegelbruket klar i sommar

På "Platsen" i Bjuv kommer en ny temalekplats ta form under våren. Här kommer finnas lekmöjligheter för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

Bildväljare

Ovan syns en gestaltningsbild av den kommande temalekplatsen.

Under mars börjar byggandet av en ny temalekplats i Bjuv med en unik utformning med koppling till det gamla tegelbruket. Lekplatsen kommer erbjuda aktiviteter för alla åldrar och förmågor med en stor bredd av lekmoment så som klättra, gunga, snurra, balansera, hänga, hoppa, krypa, rutscha, rollek, sensorisk lek, finmotorik och mysiga krypin.

Lek för allas fysiska förutsättningar

Kontrastskillnader i färger på produkter, runt fönster och öppningar underlättar för de med nedsatt syn. Även kontrasterande färger mellan produkterna och dess underlag skapar tillgänglighet. Variation på materialen låter barnen känna och utforska olika taktila upplevelser med alla sinnen. Denna nya lekplats blir en ny mötesplats och knutpunkt i området. Lekplatsen, som kommer ligga på ”Platsen” mellan Parkgatan och Torggatan, beräknas bli klar i juni.

Ny lekplats på Bergsgatan är klar

Lekplats på Bergsgatan i Bjuv

Lekplats på Bergsgatan i Bjuv

Klätterställning, gungbräda, rutschbana, vippgunga och snurrkopp – det är några av de spännande utmaningarna som erbjuds på nya lekplatsen på Bergsgatan.

Ny lekplats på Smultrongatan påbörjas

Gestaltningsbild av lekplatsen på Smultrongatan

Gestaltningsbild av lekplatsen på Smultrongatan

I slutet av februari börjar vi bygga en ny lekplats på Smultrongatan i Bjuv som kommer vara klar under mars. Här blir det klätterställning med rutschbanor, kompisgunga, babygunga, baksandlåda med bord och en vippgunga.

Hur blir det i resten av kommunen?

Senare under 2023 kommer kommunen att fortsätta uppdateringen av lekplatser i alla tre kommundelar. Fokus kommer vara på att byta äldre klätterställningar och gungställningar till nya. Vi återkommer med mer information om detta längre fram. Du kan också läsa mer i kommunens lekplatsplan.

Gestaltningsbilderna ovan kommer från Kompani.

Senast publicerad: