Bjuvs kommuns logga

Ny rektor vill arbeta med kontinuitet, resultat - och drömmar!

I dagarna har Martin Johansson börjat som ny rektor på Varagårdsskolan. Läs om honom och hans tankar inför detta viktiga uppdrag.

Bildväljare

Vad var anledningen till att du sökte dig till Varagårdsskolan?

-          Den senaste tiden har jag arbetat på två mindre skolor. Det kändes spännande och utmanande att få vara med och sätta i gång på ett nytt ställe där vi har hela spannet elever från förskoleklass upp till 9:an. Oftast är det mest utmaningar i just högstadiet, vilket lockar mig. Tidigare har jag arbetat med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar, är utbildad SO-lärare och har arbetat som rektor i Malmö, Åstorp och nu senast i Örkelljunga.

Hur mår Varagårdsskolan idag?

-          Det är svårt för mig att uttala mig om detta efter endast ett par dagar. Min bild just nu är att skolan mår relativt bra men är i behov av kontinuitet i ledningen. Sen måste vi arbeta med allt från resultatuppnåelse, mående och drömmar - både för elever och personal - för att skapa den bästa skolan vi kan. Vi måste skapa strukturer och former för att få det så bra som det är möjligt i det ansträngda läget vi befinner oss i. Kom tillbaka om 5 år så ser vi hur långt vi har kommit.

Vad är det första du vill ta tag i?

-          Det är inte en sak utan det är hela processen i att lära känna och få inblick i personalens tankar. Och sedan att få ta emot eleverna som börjar nästa vecka och lära känna dem. Jag vill vara en närvarande rektor och finnas ute i verksamheten. Förhoppningen är också att kunna rusta upp skolan fysiskt för att öka arbetsglädjen och stoltheten för skolan.

Vem är Martin privat?

-          Jag är i grunden en positiv person med framåtdriv, bor i Hyllinge, umgås mycket med familjen och har även ett stort fotbollsintresse och då är det främst ett visst lag som gäller: Liverpool!

 

Senast publicerad: