Bjuvs kommuns logga

Morgondagens makthavare inom fastighetsbranschen finns i Bjuvs kommun

För fjärde året i rad har Fastighetsnytt utsett de 35 personerna under 35 år som har potential att bli framstående makthavare inom fastighetsbranschen. Det gläder oss att meddela att Sofia Lundblad, exploateringschef i Bjuvs kommun, tog plats på listan.

Här är tre snabba frågor vi ställde till Sofia.

Bildväljare

Vad är roligast med att vara exploateringschef i Bjuvs kommun?

- Bjuvs kommun är en kommun som vill utvecklas. Det händer mycket och det finns stor potential. Att vara en del av den utvecklingen och ha möjlighet att forma det framtida samhället tycker jag är häftigt.

Hur skulle du beskriva Bjuvs kommun som arbetsgivare?

- Det som är så häftigt med Bjuvs kommun är att man vågar satsa på sina medarbetare. Det ser jag både i hur man har satsat på mig och på mina kollegor. Man vågar lägga ansvar på unga för att få dem att utvecklas. Det är inte endast de äldsta cheferna som får ta plats i rummet; olika personer med olika erfarenhetsnivåer ges möjlighet att bidra. Kommunen förstår aspekten av att man måste få sina medarbetare att trivas och utvecklas för att få dem att stanna, det tycker jag är genomgående inom organisationen.

Hur har Bjuvs kommun stöttat dig som exploateringschef, sett till ditt arbete och din roll?

- Där vill jag lyfta mina kollegor och alla andra anställda. Man får väldigt mycket stöttning i sina frågeställningar och stöd när det är svårt. Vi hjälps åt tillsammans. Man vet att man alltid kan vända sig till sina kollegor om något skulle kännas tufft.

Läs mer om nomineringarna här: 35 under 35 2023 - Fastighetsnytts lista över talanger i fastighetsbranschen (Artikeln ligger bakom betalvägg)

Senast publicerad: