Bjuvs kommuns logga

Vinnarna av 2023 års kulturpris och ungdomsledarpris!

Passion och engagemang för bilar, hembygd och golf! Nu är årets vinnare korade och prisutdelningen sker på nationaldagen den 6 juni.

Bildväljare

Kulturpris 2023

Årets kulturpristagare är Sten Sundström, en eldsjäl som bland mycket annat uppmärksammat 80-årsjubiléet av Vrams Grand prix.

Ur motiveringen:

Sten är en av Billesholmstraktens hembygdsförening eldsjälar. Sten är sekreterare och ordinarie ledamot i styrelsen i Billesholmstraktens hembygdsförening. Han är drivande för våra bilträffar och brinner för hembygden. Sten är alltid hjälpsam och medverkande i anordnande av alla föreningens aktiviteter såsom påskmarknad, sommarcaféer, julmarknad, kulturdag och arkivens dag.

Ungdomsledarpris 2023

Årets ungdomsledarpris går till Jörgen Persson som med mycket energi och fokus driver ungdomsverksamheten inom Söderåsens golfklubb.

Ur motiveringen:

Jörgen har ett långsiktigt mål för vår juniorverksamhet och genom sin tydliga plan och engagemang är vi helt övertygade om att han kommer lyckas. Jörgens vision för juniorverksamheten: Söderåsen klubbområde ska vara en naturlig mötesplats för våra juniorer. En plats som ska präglas av gemenskap, glädje och trygghet. Laget före jaget gäller alltid. Alla juniorer ska ges möjlighet att utvecklas som människa och golfspelare genom golfen, oavsett var de befinner sig i sin utveckling. Det är deras inre drivkraft och vilja att bemästra en färdighet som ska leda utvecklingen. Söderåsen ska vara den ”coolaste” idrottsföreningen i nordvästra Skåne.

Läs mer om nomineringar och priser.

Senast publicerad: