Bjuvs kommuns logga

Sfi - Utbildning i svenska för invandrare

Du som är ny i Sverige och behöver lära dig svenska är välkommen till oss.

För att studera Svenska för invandrare (Sfi) ska du ha uppehållstillstånd (de fyra sista siffrorna i personnumret) eller samordningsnummer om du är EU-medborgare.

Du söker Sfi i din hemkommun (den kommun där du är folkbokförd). Om du vill studera i en annan kommun ska du ändå kontakta din hemkommun först.

När du söker ska du skicka in kopior på betyg eller intyg om du har studerat Sfi i en annan kommun tidigare. Om du har dokument (betyg, diplom eller liknande) från din utbildning i ditt hemland, är det bra om du skickar in kopior på det också.

Du kan studera på dagtid eller distans i Bjuv eller på kvällstid i Åstorp, beroende på vilken Sfi-nivå du ska studera. Vi hjälper dig att hitta rätt nivå på dina studier och ser till att du får studera i din takt.

Du som söker till distansutbildning bör vara intresserad av att arbeta med din språkutveckling via datorn. Kursen bygger på att du kan arbeta självständigt. Det finns möjlighet till handledning via dator eller på plats på bokade tider. Det finns också möjlighet till lektioner på plats i Bjuv två kvällar i veckan.

Du söker genom att göra en webbanmälan här.

Studie- och yrkesvägledare

Ingrid Nöstdal Persson

Telefon: 042 - 458 56 17

E-post: ingrid.nostdal@bjuv.se

Senast publicerad: