Bjuvs kommuns logga

Familjen Helsingborg

Bjuv ingår i samarbetet Familjen Helsingborg. Tillsammans med 10 andra kommuner vill vi att vår region ska upplevas som en sammanhängande stad och vara en av norra Europas mest kreativa platser.

 

Syftet med samarbetet i Familjen Helsingborg är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vi skspar de bästa förutsättningarna för livskvalitet hos invånarna och livskraft hos företag.

Vision för Familjen Helsingborg

År 2035 ska Familjen Helsingborg:

  • upplevas som en mångsidig och sammanhängande stadsbygd
  • uppfattas som innovativ och spännande
  • uppnå livskvalitet för invånare och livskraft för företag.

Samarbetsområden

Inom Familjen Helsingborg samarbetar vi inom ett 40-tal olika områden. Vi samarbetar bland annat inom infrastruktur, näringsliv, lärande, öppenhet och inkludering och miljö. Andra områden är samhällsplanering, socialtjänst, boende, trygghetsfrågor, kultur, räddningsverksamhet och HR. Samarbetet drivs i nätverk med representanter från kommunerna.

Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Läs mer om Familjen Helsingborg här.

Europa Direkt Skåne Nordväst hjälper dig att få svar på dina frågor om EU. Hit kan du som invånare vända dig om du behöver partipolitiskt neutralt informationsmaterial om EU eller vill få kontakt med EU:s institutioner och politiker.

Läs mer om Europa Direkt Skåne Nordväst här.

Senast publicerad: